4/1/11

Τα αίτια της δημιουργίας της κυτταρίτιδας.

Η κυτταρίτιδα είναι ένα πρόβλημα που εξαρτάται κυρίως από τον τρόπο ζωής και τις διατροφικές συνήθειες και αφορά παχύσαρκους και μη και των δύο φύλων. Με το συνδυασμό σωστής διατροφής, άσκησης και ίσως και κάποιων άλλων συμπληρωματικών θεραπειών είναι δυνατό να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.
Το πρόβλημα αυτό εμφανίζεται σε άντρες και γυναίκες αλλά έχει διαφορετική εντόπιση. Στις γυναίκες εντοπίζεται κυρίως στους γλουτούς, στους μηρούς, στα γόνατα και στην κοιλιά ενώ στους άνδρες παρατηρείται κυρίως στην κοιλιά, στον θώρακα και στα μπράτσα.
Τα αίτια της κυτταρίτιδας είναι πολλά, όπως η κληρονομικότητα, οι ορμονικές μεταβολικές διαταραχές, η κακή φλεβική και λεμφική κυκλοφορία, η κακή λειτουργία του ήπατος, η δυσκοιλιότητα, το άγχος, η καθιστική ζωή και η κακή διατροφή.
Η δημιουργία της κυτταρίτιδας αρχίζει όταν οι άχρηστες ουσίες, οι τοξίνες, δεν αποβάλλονται πλήρως από τον οργανισμό με αποτέλεσμα να αποθηκεύονται στα λιποκύτταρα. Στη συνέχεια δημιουργούνται μικροοζίδια, εμφανίζεται οίδημα στην πάσχουσα περιοχή και το δέρμα χάνει την ελαστικότητα του. Χαρακτηριστική είναι η όψη που έχει το δέρμα στις περιοχές με κυτταρίτιδα που μοιάζει με τη 'φλούδα του πορτοκαλιού'.
Ο ρόλος της διατροφής στην πρόληψη, στην εμφάνιση και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας είναι καθοριστικός. Οι κακές διατροφικές συνήθειες που είναι σε μεγάλο μέρος υπεύθυνες για το φαινόμενο της κυτταρίτιδας σχετίζονται κυρίως με την ποιότητα των τροφών και όχι τόσο με την ποσότητα αυτών. Επιπλέον οι στερητικές και μη ισορροπημένες δίαιτες ευνοούν την ανάπτυξη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου