9/1/11

ΜΙΚΡΟ ΣΤΗΘΟΣ - ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΜΑΣΤΩΝ

Συνήθως το πρόβλημα αφορά νέες κοπέλες που έχουν μικρό έως ανύπαρκτο στήθος ή γυναίκες με μικρό χαλαρό στήθος που τους δημιουργεί ένα αίσθημα κατωτερότητας.
Η αισθητική επέμβαση που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα είναι η αυξητική στήθους με προσθήκη ενθέματος σιλικόνης. Τα ενθέματα σιλικόνης έχουν σχήμα και σύσταση παρόμοια ενός νεανικού μαστού και αποτελούνται είτε από περίβλημα σιλικόνης και περιεχόμενο gel σιλικόνης είτε από περίβλημα σιλικόνης και περιεχόμενο φυσιολογικό ορό.
Τα ενθέματα της πρώτης κατηγορίας τοποθετούνται είτε πάνω από τον θωρακικό μυ και κάτω από τον μαζικό αδένα είτε κάτω από τον θωρακικό μυ μέσα σε μια ειδική θήκη που σχηματίζεται μέσω μιας μικρής τομής του δέρματος, 4cm (4 εκατοστά), περίπου. Η δεύτερη κατηγορία των ενθεμάτων τοποθετούνται πάντα σε μία θήκη που σχηματίζεται κάτω από τον θωρακικό μυ. Η τομή του δέρματος δια μέσω της οποίας γίνεται η τοποθέτηση του ενθέματος σιλικόνης γίνεται είτε στην υπομαστική πτυχή είτε στον κάτω πόλο της θηλέας άλω, είτε σπανιότερα στην περιοχή της μασχάλης. Οι τομές αυτές επουλώνονται και δεν αφήνουν σημάδια.
Εκτός από την αισθητική χειρουργική, τα ενθέματα σιλικόνης χρησιμοποιούνται και στην επανορθωτική χειρουργική σε γυναίκες που κάνει μαστεκτομή για καρκίνο μαστού. Η επέμβαση τοποθέτησης ενθεμάτων σιλικόνης γίνεται συνήθως με γενική νάρκωση, έχει διάρκεια περίπου 1-1,5 ώρα και δεν είναι απαραίτητη η διανυκτέρευση στην κλινική. Πριν το χειρουργείο θα σχηματιστεί πλήρες ιατρικό ιστορικό και θα γίνουν οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι της την ίδια μέρα που θα γίνει το χειρουργείο αφού της έχει τοποθετηθεί ένας ειδικός στηθόδεσμος τον οποίο θα φορά επί 24ώρου βάσεως για έναν μήνα περίπου, με τα απαραίτητα διαλείμματα για την υγιεινή του σώματός της. Οι ενοχλήσεις μετά το χειρουργίο είναι σχεδόν ανύπαρκτες, ενώ η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες γίνεται πολύ σύντομα, περίπου σε μία εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου