7/1/12


Βλεφαρίδες – Περιποίηση βλεφαρίδων

Οι βλεφαριδες βρίσκονται στο βλεννογόνο του ματιού και εμποδίζουν την εισχώρηση των μικροβίων, όμως είναι ευαίσθητος ο θύλακας τους και εύκολα γίνεται ανενεργός. Αν δεν τις φροντίζουμε μπορούν να αραιώσουν, χωρίς να ξαναδημιουργηθούν. Είναι οι μόνες τρίχες του προσώπου, μαζί με των φρυδιών που βγάζοντας τες μπορουν σε λίγο καιρο να εξαφανιστούν.
Τα προιόντα βαφής (μάσκαρα), πούδρες και σκιές φράσουν τον θύλακα της τρίχας και δεν τον αφήνουν να αναπνέει. Κάθε 20 με 25 μέρες η τρίχα πέφτει και ξαναδημιουργείται μια καινούρια. Γίνονται, λοιπόν κάποιες βιοχημικές αντιδράσεις κατα την διάρκεια ζωής της τρίχα, όμως με τα προιόντα make-up την επιβραδύνουμε.
Μην ξεχνάτε να ξεβάφετε τις βλεφαρίδες σας κάθε βράδυ, με συμβατά για την περιοχή των ματίών, προιόντα. Για να ενισχύσετε την τρίχα, μπορείτε να χρησιμοποιείτε αμυγδαλέλαιο, που περιέχει βιταμίνη Ε ή καστορέλαιο για να μακραίνουν γρηγορότερα. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαιολαδο που θα μαλακώσει,θα θρέψει και θα ενισχύση την ανάπτυξη της βλεφαρίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου