30/6/12

Καλοκαίρι- Παραλία-Και όμορφα υγειή μαλλιά!!!

Ακολούθησε τις συμβουλές παρακάτω και τα μαλλάκια σου θα είναι απιστευτα απαλά και λαμπερά!

Αυτή την εποχή τα μαλλιά ταλαιπωρούνται περισσότερο από τον ήλιο, τη θάλασσα αλλά και το καθημερινό λούσιμο που συχνά φτάνει και δύο φορές την ημέρα. Όταν όμως ξέρεις τα μυστικά, τίποτα δεν μπορεί να διαταράξει την υγεία και τη λάμψη τους. Για αυτό διάβασε παρακάτω και μάθε όλα εκείνα τα μυστικά για τέλεια μαλλιά στην παραλία που δεν θα σε πρόδωσουν ποτέ!

Αρχικά το σωστό λούσιμο: Ναι, και εδώ υπάρχουν κανόνες: πρώτα βρέξε καλά τα μαλλιά με χλιαρό και ποτέ καυτό νερό και κάνε ελαφρύ μασάζ με το σαμπουάν ξεκινώντας από τις ρίζες μέχρι τις άκρες, προσέχοντας να μην τρίβεις τα μαλλιά μεταξύ τους, γιατί σπάνε και κάνουν ψαλίδα. Ξέπλυνε καλά με άφθονο χλιαρό νερό. Στράγγιξε τα μαλλιά και άπλωσε μια θρεπτική - ενυδατική μάσκα μαλλιών, ξεκινώντας από τις άκρες μέχρι λίγο πάνω από τη μέση του μήκους τους. Άφησε για 1 λεπτό και ξέπλυνε με άφθονο νερό για αρκετή ώρα, έτσι ώστε να κλείσουν τα λέπια από τις τρίχες και τα μαλλιά να φαίνονται λαμπερά.
Για ενυδάτωση σε βάθος και μοναδική λάμψη, πριν το λούσιμο άπλωσε σε στεγνά μαλλιά λάδι ελιάς κι άφησε να δράσει για ३० λεπτα. Αν τα μαλλιά σου είναι λιπαρά άπλωσε το λάδι μόνο στις άκρες.

Για μια βουτιά στην πισίνα: Δώσε βάση στο μαλακτικό! Το θέμα είναι να μην πας στην πισίνα για μια βουτιά και να βγεις με πράσινο μαλλάκι γι’ αυτό δώσε βάση στο σαμπουάν και το μαλακτικό σου! Πριν λοιπόν πέσεις στην πισίνα ρίξε λίγο νεράκι στα μαλλιά σου και μην φοβάσαι τίποτα. Ειδικά αν αμέσως μετά τη βουτιά τρέξεις για λούσιμο και επενδύσεις στο μαλακτικό σου τότε το χρώμα σου θα μείνει ανέπαφο!
Μην ξεχνάς ότι υπάρχουν ειδικά σαμπουάν και μαλακτικά κατά της χλωρίνης που θα βρεις στο εμπόριο και μπορούν να σου εξασφαλίσουν λαμπερό χρωματάκι!

Προστασία με το τέλειο αντηλιακό μαλλιών: έτσι ακριβώς όπως δεν θα έβγαινες στην παραλία χωρίς την αντηλιακή σου κρεμούλα- γιατί ξέρεις ο ήλιος πόσο κακό κάνει στο δερματάκι σου- έτσι πρέπει να σκέφτεσαι και για τα μαλλάκια σου!Στο εμπόριο θα βρεις πολλά προϊόντα που παρέχουν αντηλιακή προστασία στα μαλλιά σου με μορφή σπρεϊ που καλά θα κάνεις να απλώνεις τουλάχιστον 2-3 φορές ειδικά μετά τη βουτιά στη θάλασσα για να μην χάνουν την λάμψη τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου