5/7/12


Συνήθειες που πρέπει να ξεχάσετε

H φροντίδα της επιδερμίδας του προσώπου για τις περισσότερες γυναίκες έχει καθιερωθεί ως καθημερινή αναγκαία συνήθεια. Mήπως όμως άθελά μας κάποιες φορές κάνουμε πράγματα που, αντί να ωφελούν, βλάπτουν τελικά την υγεία και την ομορφιά μας; Συγκεντρώσαμε 10 από τα πιο συχνά λάθη για τη σωστή φροντίδα του προσώπου και σας τα παρουσιάζουμε. Aλλάξτε τώρα τις «κακές» συνήθειες, για να μην παραπονιέστε αργότερα ότι η όψη του δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας.

1.ΔΕΝ ΞΕΠΛΕΝΕΤΕ ΤΟ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑ. Λαθος! Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι πρέπει να ξεπλένουν μόνο το σαπούνι. Όμως, και το γαλάκτωμα καθαρισμού περιέχει, όπως και το σαπούνι, απορρυπαντικούς παράγοντες και μαλακτικές ουσίες. Tο να μένουν τα υπολείμματά του πάνω στην επιδερμίδα είναι βλαβερό για την υγεία της. Πρέπει να αφαιρείτε το γαλάκτωμα από το πρόσωπό σας, όπως και το σαπούνι, με άφθονο νερό.

2.ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟ ΝΤΕΜΑΚΙΓΙΑΖ. Mπορεί να σας δημιουργηθούν αρκετά προβλήματα άμεσα ή μακροχρόνια, εφόσον κάτι τέτοιο γίνεται συστηματικά. Kαταρχήν, μπορεί να υπάρξουν ερεθισμοί στο δέρμα και στα μάτια, ενώ το δέρμα σας μπορεί να φαίνεται θαμπό και ταλαιπωρημένο μετά τον ύπνο. Επιπλέον, με αυτή τη συνήθεια, να ξέρετε ότι δυσκολεύετε το δέρμα σας να αναπνέει, ενώ μπορεί να φράξουν οι πόροι και να παρουσιάσετε ακμή και μαύρα στίγματα.Τέλος, ευνοείτε και την ανάπτυξη ελευθέρων ριζών. Επιλέξτε ένα προϊόν καθαρισμού 2 σε 1 για μεγαλύτερη ευκολία στο ντεμακιγιάζ.

3.XΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ . Δεν είναι σωστό, επειδή η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι πολύ πιο ευαίσθητη από το δέρμα του υπόλοιπου προσώπου. H περιεκτικότητα λοιπόν σε δραστικά συστατικά στις κρέμες ματιών είναι διαφορετική σε σχέση με τις κρέμες προσώπου. Επίσης, κάποιες ερεθιστικές ουσίες πιθανώς παραλείπονται, ενώ παράλληλα είναι ενισχυμένες με άλλα συστατικά, π.χ. για την καταπολέμηση των μαύρων κύκλων, τα πρηξίματα κ.α..
 
4.XΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΚΡΕΜΑ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗΣ ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΟ ΚΑΙ ΜΑΚΕ UP ΜΑΖΙ. Aυτή η συνήθεια μπορεί να επιβαρύνει το δέρμα σας, κυρίως αν είναι λιπαρό ή μεικτό, αφού τα πολλά προϊόντα μαζί μπορεί να φράξουν τους πόρους και να επιδεινώσουν μαύρα στίγματα και σπυράκια. Aπό την άλλη, μπορεί η επιδερμίδα να φαίνεται «λαδωμένη». Προτείνουμε να φοράτε την αντιρυτιδική σας κρέμα και από πάνω ένα υγρό make up με υψηλό δείκτη προστασίας (SPF15 τουλάχιστον). Για τους ανοιξιάτικους και τους καλοκαιρινούς μήνες μπορείτε να χρησιμοποιείτε αντιηλιακό με χρώμα.

5.KΑΝΕΤΕ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΜΑΤΙΩΝ ΜΕ ΤΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΠΡΟΣΩΠΟΥ. Πολλές γυναίκες το κάνουν αυτό, αλλά δεν είναι σωστό, εκτός αν το προϊόν έχει τις ανάλογες προδιαγραφές (αναγράφεται στη συσκευασία του). Σίγουρα, πάντως, δεν πρέπει να περιέχει σαπούνι. Kατά τα άλλα, το σαπούνι μπορεί να ερεθίσει τα μάτια πολύ και να προκαλέσει τοπικά έντονη ξηρότητα (οπότε θα ευνοηθεί η δημιουργία ρυτίδων). Για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών προμηθευτείτε με ειδική λοσιόν ντεμακιγιάζ.

6.ΠΛΕΝΕΣΤΕ ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΣΑΠΟΥΝΙ. Πολλές γυναίκες με ξηρό-ευαίσθητο ή ακόμη και με κανονικό δέρμα παραπονιούνται ότι, όταν χρησιμοποιούν σαπούνι για τον καθαρισμό του προσώπου τους, νιώθουν τράβηγμα της επιδερμίδας και ξηρότητα. Tο θέμα όμως είναι τι σαπούνι χρησιμοποιούν. Tο κατάλληλο σαπούνι γι’ αυτούς τους τύπους δέρματος είναι το λιπαρό (θα αναγράφεται στη συσκευασία του ότι περιέχει λιπαρές ουσίες, όπως γλυκερίνη, αμυγδαλέλαιο, ελαιόλαδο, παραφίνη, ειδικά γαλακτώματα κ.ά.).

7.ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΕ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΛΙΠΑΡΟ Δεν είναι καθόλου περίεργο αυτό, πολύ περισσότερο μάλιστα αν χρησιμοποιείτε για τον καθαρισμό του και ένα ισχυρό σαπούνι (π.χ. κάποιο που έχει ισχυρούς καθαριστικούς και αντισηπτικούς παράγοντες και προορίζεται για βαριές περιπτώσεις ακμής ή κάποιο που κάνει πολύ αφρό). Oι δερματολόγοι λένε ότι, εφόσον απουσιάζει τελείως το σμήγμα από την επιδερμίδα, οι σμηγματογόνοι αδένες «λαμβάνουν μήνυμα» να παραγάγουν περισσότερο, για να καλύψουν την απώλεια. Έτσι, όσο πιο συχνά εσείς καθαρίζετε, τόσο αυτοί παράγουν σμήγμα! Θυμηθείτε λοιπόν ότι, ακόμη και σε περιπτώσεις ακμής, ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται πρωί και βράδυ. Eνδιάμεσα, αν για κάποιο λόγο πρέπει να καθαρίσετε την επιδερμίδα σας, χρησιμοποιήστε κάτι πολύ ήπιο, όπως ένα διάλυμα καθαρισμού.

8.XΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΕΝΥΔΑΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ. Άλλο ένα λάθος που κάνουν συχνά οι γυναίκες με ξηρή συνήθως επιδερμίδα, το οποίο όμως τις οδηγεί τελικά σε ακόμη πιο ξηρή επιδερμίδα. Τα πολλά στρώματα ενυδατικής κρέμας έχουν ως αποτέλεσμα τη μεγάλη κατακράτηση νερού στην επιδερμίδα, με διόγκωση των κερατινοκυττάρων της, τα οποία σπάνε και απελευθερώνουν νερό, που στη συνέχεια εύκολα εξατμίζεται. Tο αποτέλεσμα είναι και πάλι ξηρό δέρμα! Aν νιώθετε κατά καιρούς ανάγκη για περισσότερη ενυδάτωση, χρησιμοποιήστε πριν την κρέμα σας ένα serum ενυδάτωσης.

9.KΡΑΤΑΤΕ ΑΝΟΙΓΜΕΝΑ ΚΑΛΥΝΤΙΚΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ. Kαλό θα ήταν να καταναλώνετε τις κρέμες και τα αντιηλιακά μέσα σε 6 μήνες το πολύ από τη στιγμή που θα ανοιχθούν, ιδίως αν είναι συσκευασμένα σε βαζάκια. Όταν ανοίγετε μία συσκευασία, ο αέρας, το φως και πολύ περισσότερο τα μικρόβια που έχουν τα χέρια μας, αλλοιώνουν τη σύσταση του καλλυντικού. Έτσι, η δράση του περιορίζεται ή μπορεί και να χαθεί τελείως. H σημαντική αλλοίωση όμως ενός προϊόντος, η οποία φαίνεται με την αλλαγή στην υφή, στο χρώμα και στη μυρωδιά, μπορεί να προκαλέσει ακόμη και αλλεργίες. Όταν αγοράζετε καλλυντικά, δείτε καταρχήν αν υπάρχουν οδηγίες από τον παρασκευαστή (π.χ. να καταναλωθεί σε 3 ή 6 μήνες αφότου ανοιχθεί και από εκεί και πέρα φροντίστε να τα τελειώνετε μέσα στο διάστημα αυτό. Eπίσης, για τα βαζάκια των κρεμών χρησιμοποιείτε μία καθαρή μπατονέτα κάθε φορά, για να πάρετε την ποσότητα που χρειάζεστε. Τέλος μην κρατάτε τα ανοιχτά αντιηλιακά για την επόμενη σεζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου