4/12/12

Ο χρυσός 10λογος στο άπλωμα του μέικαπ


Φαίνεται απλό αλλά δεν είναι τόσο: η σωστή εφαρμογή του μέικαπ είναι σημαντική για άψογο μακιγιάζ με μεγάλη διάρκεια!.

Πάμε λοιπόν να δούμε τα μυστικά εκείνα που θα κάνουν αυτό το μαγικό προϊόν τον καλύτερο σύμμαχο σου:

Να δοκιμάζεις πάντα τις αποχρώσεις στο πλάι του σαγονιού σου για να βρεις εκείνη που ταιριάζει καλύτερα στην επιδερμίδα σου
1. Ενυδάτωση
Όσο καλής ποιότητας κι αν είναι το μέικαπ σου δεν πρόκειται ποτέ να στρώσει ομοιόμορφα πάνω σε αφυδατωμένο δέρμα. Γι' αυτό μια κρέμα ημέρας είναι απαραίτητη.
2. Η σωστή απόχρωση

Οι κινήσεις σου πρέπει να είναι κοφτές με κατεύθυνση προς τα έξω και προς τα κάτω.
Το λάθος χρώμα θα σε προδώσει, αφού θα φαίνεται από χιλιόμετρα σαν να φοράς μια μάσκα. Γι' αυτό μην αγοράσεις ποτέ μέικαπ χωρίς να είσαι σίγουρη ότι έχεις επιλέξει το σωστό, δοκιμάζοντας από δυο-τρεις πιο κοντινές αποχρώσεις πάνω σε γυμνό δέρμα.
Η καλύτερη μέθοδος γι' αυτό είναι να απλώσεις μια πολύ μικρή ποσότητα στο πλάι του σαγονιού σου κι όχι στο χέρι ή το μπράτσο σου. Επίσης να προσέξεις τον φωτισμό μέσα στο κατάστημα γιατί μπορεί να σε ξεγελάσει.
Η ιδανική απόχρωση είναι εκείνη που μοιάζει σαν να εξαφανίζεται και δεν ξεχωρίζει καθόλου από την επιδερμίδα σου.
3. Καθαριότητα
Ακούγεται τετριμμένο και αυτονόητο, αλλά δεν βλάπτει να το επαναλάβουμε: όλα τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσεις στο άπλωμα του μέικαπ πρέπει να είναι πεντακάθαρα, είτε πρόκειται για σφουγγαράκι, είτε για πινέλο, είτε για τα δάχτυλά σου. Διαφορετικά κινδυνεύεις από εμφάνιση μολύνσεων και αντιαισθητικών σπυριών.
4. Το σωστό εργαλείο
Το μέσο που θα διαλέξεις για το άπλωμα του μέικαπ εξαρτάται από το αποτέλεσμα που θέλεις να πετύχεις.
Το ειδικό πλακέ πινέλο με τις μακριές τρίχες σε οβάλ σχήμα προσφέρει την ιδανική κάλυψη και καλύτερο φινίρισμα. Η χρήση του απαιτεί λίγο περισσότερη τέχνη και προσοχή αλλά σου εξασφαλίζει ένα πιο διακριτικό και επαγγελματικό αποτέλεσμα.
Το σφουγγαράκι: είναι ο πιο απλός τρόπος για να μην λερώσεις τα χέρια σου. Να θυμάσαι ότι όσο λιγότερους πόρους έχει, τόσο μεγαλύτερη κάλυψη θα έχεις.
Τα δάχτυλα σου: ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος με μοναδικό μειονέκτημα ότι... λερώνει. Χρησιμοποίησε τον μέσο και τον παράμεσο, αντί για τον δείκτη, γιατί προσφέρουν πιο απαλό άγγιγμα και πιο ακριβή αίσθηση.
5. Η σωστή ποσότητα
Ξεκίνησε με μικρή ποσότητα γιατί κινδυνεύεις να πασαλειφτείς και να χάσεις τον έλεγχο. Άλλωστε μπορείς πάντα να προσθέσεις μια επιπλέον στρώση στη συνέχεια. Όταν δοκιμάζεις ένα νέο προϊόν που δεν είσαι σίγουρη πόσο εύκολα απλώνεται, χρησιμοποίησε την ανάστροφη του χεριού σου σαν παλέτα απ' όπου θα παίρνεις λίγη-λίγη ποσότητα.
6. Από πού ν' αρχίσεις
Το ιδανικό σημείο εκκίνησης είναι η μύτη σου. Από εκεί μπορείς να επεκταθείς προς τα άκρα του προσώπου σου, να κατέβεις στο σαγόνι και τέλος να καλύψεις το μέτωπο.
7. Για πιο φυσικό αποτέλεσμα
Για τις μέρες που επιθυμείς ένα πιο ανεπιτήδευτο λουκ περιόρισε τη χρήση του μέικαπ στο κέντρο του προσώπου σου (μέτωπο, μύτη, άνω χείλος και πηγούνι) και σβήσε το περίπου στη μέση των ζυγωματικών σου.
8. Κοφτές κινήσεις
Για ομοιόμορφη κάλυψη, άπλωσε το προϊόν σου με μικρές, κοφτές κινήσεις με κατεύθυνση προς τα έξω και προς τα κάτω, δουλεύοντας χωριστά κάθε σημείο του προσώπου σου. Η κίνηση προς κάτω βοηθάει στο γρηγορότερο στρώσιμο.
9. Σβήσε το καλά
Κάλυψε ομοιόμορφα όλα τα σημεία που θέλεις και σβήσε καλά το μέικαπ σου προς στις άκρες του προσώπου. Ιδιαίτερα όταν έχει βάλει προϊόν σε όλο το πρόσωπο και όχι μόνο στο κέντρο, πρέπει να κατέβεις σβήνοντας το μέικαπ περίπου στην αρχή του λαιμού σου και όχι στη γραμμή στου σαγονιού.
10. Σταθεροποίησε το
Η χρήση της πούδρας είναι η τελευταία και απαραίτητη κίνηση για να κάνεις το μακιγιάζ σου να κρατήσει όλη μέρα. Προτίμησε μια με διάφανο αποτέλεσμα, που δεν θα αλλοιώσει την απόχρωση του μέικαπ σου. Περίμενε λίγα λεπτά πριν την απλώσεις ώστε να επιτρέψεις στο μέικαπ να στεγνώσει τελείως. Μετά πάρε ένα χοντρό στρογγυλό πινέλο, βούτηξε το στην πούδρα, τίναξε το απαλά για να πέσει η περίσσεια και άπλωσε το προϊόν σε όλο το πρόσωπο με έμφαση στη ζώνη 'Τ' που πάντα εμφανίζει περισσότερη λιπαρότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου