4/12/12

4 σημάδια ότι το δέρμα σου θέλει παραπάνω φροντίδα 

Αχ ρυτίδες: μια λέξη που προκαλεί τέτοια θλίψη. Οι ρυτίδες δεν είναι απλά ένα δείγμα ότι ο χρόνος που περνάει αφήνει το αποτύπωμα του στο δερματάκι σου αλλά μην ξεχνάς ότι είναι και αποτέλεσμα και των περιβαντολογικών συνθηκών και αλλαγών αλλά και τις απρόσεκτης δερματολογικά συμπεριφοράς σου. Αν βγαίνεις το κατακαλόκαιρο στον ήλιο χωρίς αντηλιακή τότε θα δεις τις ρυτίδες να ξεπετάγονται πολύ πριν την ώρα τους γι'αυτό καλά θα κάνεις να είσαι προετοιμασμένη!

Ξηροδερμία στο φουλ: είναι δυνατόν να δεις το δέρμα σου αφυδατωμένο και ξηρό και να μην σκεφτείς ότι κάτι μπορεί να πηγαίνει στραβά; Μπορεί να έχεις ξηρό δερματάκι από φυσικού σου αλλά αν δεις το δέρμα σου να είναι αφυδατωμένο και σκασμένο τότε σίγουρα πρέπει να κάνεις κάτι. Η ενυδατική σου είναι απαραίτητη γιατί το δέρμα σου διψάει και εσύ πρέπει να το ?ποτίσεις? για να δείξει λαμπερό και πάλι. Εδώ πρέπει να προσέξεις η ενυδατική σου να ταιριάζει στον τύπο του δέρματος οσυ-μια κρέμα για λιπαρά δέρματα δεν θα σου κάνει τίποτα παραπάνω από το να σου ?πετάξει? ίσως σπυράκια- και να πάρεις μια κρέμα με βάση το τριαντάφυλλο που είναι πλούσια σε ενυδατικά στοιχεία.

Την ακμή και τα μάτια σου: η ακμή είναι ένα από τα πιο βασανιστικά δερματικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσεις. Αν είσαι στην εφηβεία τότε αυτό είναι το πιο πιθανό αποτέλεσμα των ορμονολογικών αλλαγών αλλά αν παρουσιάζεις και ως ενήλικη υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να ευθύνονται γι'αυτό. Η διατροφή σου, το άγχος, το να μην φροντίζεις σωστά την επιδερμίδα σου είναι κάποιοι από τους λόγους που μπορεί να βλέπεις τα ενοχλητικά σπυράκια να κάνουν την εμφάνιση τους στο προσωπάκι σου. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να φροντίζεις το δερματάκι σου να είναι πάντα καθαρό και εδώ θα σε βοηθήσει πολύ ένα απαλό καθαριστικό σε μορφή αφρού που θα αφήσει την επιδερμίδα σου λεία και καθαρή. 

Φαγουρίζομαι:αν είδες ότι έχεις φαγούρα στο πρόσωπο τότε σίγουρα κάτι γίνεται. Μην ξεχνάς κιόλας ότι το δέρμα σου δείχνει και πολλά για την υγεία σου γενικότερα. Όταν βλέπεις ότι το δέρμα σου θέλει περισσότερη προσοχή τότε καλύτερο να επισκεφτείς έναν ειδικό που μπορεί να σου δώσει την κατάλληλη αγωγή για να έχεις και πάλι δερματάκι λαμπερό και απαλλαγμένο από φαγούρες και κοκκινίλες.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου