3/12/13

Τι πρέπει να τρως για να έχεις ωραίο στήθος;


"Σίγουρα όλες τις γυναίκες ενδιαφέρει πώς να έχουν ένα στητό και σφριγηλό στήθος. Όμως, πριν οι σκέψεις οδηγηθούν σε χειρουργικές επεμβάσεις, καλό είναι να αναλυθεί μια πιο απλή και οικονομική πλευρά, σίγουρα με πιο υγιεινό τρόπο" αναφέρει η Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, BSc Τσαμπίκα Κοντόγιαννου που σου δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.
Οι παράγοντες που επηρεάζουν το στήθος..."Ένα όμορφο στήθος είναι καταρχήν το υγιές στήθος και η υγεία είναι λέξη συνώνυμη της σωστής διατροφής" εξηγεί η διαιτολόγος. Πριν όμως πάρεις στα χέρια σου τη λίστα με τις τροφές που βοηθούν το στήθος σου να είναι και να δείχνει υγιές, ίσως θα ήταν σημαντικό να ξέρεις τι είναι αυτό που προκαλεί χαλάρωση:
- Ορμονικές και μεταβολικές αλλαγές: Μια εγκυμοσύνη, η περίοδος του θηλασμού ή ακόμη και απότομη αυξομείωση βάρους επηρεάζουν την ποιότητα των ιστών του δέρματος στην περιοχή του στήθους, καθώς και του κολλαγόνου που είναι υπεύθυνο για τη στήριξη του. Αυτά μπορεί να μην είναι εφικτό να παρακολουθήσουν τη δυσανάλογα γρήγορη αύξηση του όγκου του αδένα, με συνέπεια να επέρχεται η χαλάρωση.
- Το μέγεθος (που του έδωσε το DNA): Πολύ μεγάλο ρόλο παίζει το αρχικό μέγεθος του στήθους, η ποιότητα των ιστών, καθώς επίσης και το είδος της ποιότητας του κολλαγόνου που μπορεί να είναι ταλαιπωρημένο, αν το στήθος είναι μεγάλο.
Η διαιτολόγος όμως εξηγεί πως όποιος και να είναι ο λόγος που το στήθος σου δεν είναι όσο σφριγηλό θα ήθελες, μπορεί να γίνει καλύτερο με σωστή διατροφή, κατάλληλη γυμναστική, με χρήση ειδικού στηθόδεσμου και παράλληλη χρήση εξειδικευμένων καλλυντικών προϊόντων.
Διατροφή για στητό, σφριγηλό στήθοςΑκούγεται όντως κομματάκι εξωπραγματικό! Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που ακούς το "είμαστε ό, τι τρώμε"! Ναι λοιπόν, αυτή η φράση μπορεί να έχει εφαρμογή και στο στήθος. Και όχι, δεν χρειάζεται να τρως κοτόπουλο για να το καταφέρεις.
"Μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνες όπως η βιταμίνη Α, η βιταμίνη Ε και η βιταμίνη C, λειτουργούν θετικά στην μεταβολική επίδραση του οργανισμού και χαρίζουν ενυδάτωση στην επιδερμίδα" εξηγεί η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαμπίκα Κοντογιάννου. 
Στον πίνακα που ακολουθεί θα βρεις τροφές που θα σου χαρίσουν όλες τις απαραίτητες βιταμίνες που θα συμβάλουν στην υγεία του στήθους.


image
"Εξίσου σημαντικό ρόλο έχει η κατανάλωση λαχανικών, τα οποία λειτουργούν θετικά στην ελαστικότητα και υγεία του δέρματος" επισημαίνει η ειδικός και εσύ βρίσκεις άλλον ένα λόγο να το ρίξεις στη σαλάτα! Ε; 
Τέλος, όπως εξηγεί η κα. Κοντογιάννου, "τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν καλή πηγή πλήθους αντιοξειδωτικών, λειτουργώντας προστατευτικά στην μεμβράνη των κυττάρων και κατά των ελεύθερων ριζών" βοηθώντας τον οργανισμό να λειτουργήσει καλύτερα, καθυστερώντας φυσικά τα σημάδια της γήρανσης. Κι ένα από τα σημάδια της γήρανσης είναι και η χαλάρωση...
Οι καταχρήσεις επηρεάζουν και το στήθοςΩραία με τη διατροφή. Η ομορφιά όμως και η υγεία απαιτεί και ισχυρή θέληση. Οι γνωστές καταχρήσεις που όλοι κάνουμε λίγο ή πολύ δεν είναι μόνο αιτία να κινδυνεύσει η υγεία μας, αλλά και σημαντικός παράγοντας για την εμφάνιση του στήθους. "Καλό είναι να αποφεύγεται η κατάχρηση αλκοόλ και του καπνίσματος" λοιπόν όπως εξηγεί η διαιτολόγος. Αντίθεται "βοηθά η αύξηση κατανάλωσης νερού για την ενυδάτωση του δέρματος".
Γυμναστική για τέλειο ντεκολτέΤέλος, επειδή το στήθος πέρα από όλα είναι και μυς, έχει ανάγκη και τη γυμναστική του. "Η γυμναστική είναι ωφέλιμη για σύσφιξη του σώματος αλλά και την ενδυνάμωση του μυϊκού ιστού" επισημαίνει η διαιτολόγος διατροφολόγος. Υπάρχουν ασκήσεις που επικεντρώνουν στο σημείο και αν τις βάλεις στο πρόγραμμα θα σε βοηθήσουν να δεις αλλαγή. 
Πηγή:www.tlife.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου