4/12/12

  Κάνε μόνη σου λίφτινγκ σε 5' και ανανεώσου!

Πώς γίνονται οι ασκήσεις; Όλες μαζί ως πρόγραμμα, η μία μετά την άλλη ή κατ' επιλογήν.
Πότε; Όποτε επιθυμείς. Ιδανικότερα όμως το πρωί καθώς απλώνεις την κρέμα περιποίησης και το βράδυ μετά τον καθαρισμό του δέρματος.
Γιατί να τις κάνω: Τονώνουν το μυϊκό υπόστρωμα που στηρίζει το δέρμα του προσώπου, προλαμβάνουν την πρόωρη χαλάρωση και απαλύνουν τις ρυτίδες έκφρασης. Επιπλέον, ενισχύουν τη μικροκυκλοφορία του αίματος και προάγουν την αποτοξίνωση του δέρματος. Τέλος, συμβάλλουν στη σύσφιγξη και τη διατήρηση της ελαστικότητάς του.
Τι να προσέξω; Οι κινήσεις σου να είναι απαλές και να μην αγγίξεις σπυράκια ή ερεθισμένο δέρμα.
1η άσκηση: Γλιστράς απαλά τις παλάμες σου από το λαιμό προς τα μάγουλα, με ανοδικές και μόνο κινήσεις, σαν να θέλεις να σηκώσεις το δέρμα χαϊδεύοντάς το. Επανέλαβε 6-10 φορές.
2η άσκηση: Με την άκρη των δαχτύλων κάνε ελαφρά χτυπηματάκια στα πλάγια της μύτης, γύρω από το οστό του ματιού και κατά μήκος του σαγονιού για 15-20΄΄.
3η άσκηση: Ενώνεις τους αντίχειρες κάτω από το πιγούνι. Κάνε ελαφρύ μασάζ κυκλικά με τα δάχτυλα για 15-20 δευτερόλεπτα.
4η άσκηση: Τσίμπα με ήπιες και απαλές κινήσεις των δαχτύλων τα μάγουλα, τραβώντας τα απαλά προς τα έξω. Επανέλαβε 6-10 φορές.
5η άσκηση: Ανοιξε το στόμα και τα μάτια όσο μπορείς περισσότερο, σαν να βγάζεις κραυγή χωρίς ήχο. Διατήρησε τη σύσπαση για περίπου 5''. Επανέλαβε 5 φορές.

1 σχόλιο: